Leer nos enriquece la vida. Con el libro volamos a otras épocas y a otros paisajes; aprendemos el mundo, vivimos la pasión o la melancolía. La palabra fomenta nuestra imaginación: leyendo inventamos lo que no vemos, nos hacemos creadores.
José Luis Sampedro

sábado, 19 de marzo de 2011

Recomaneu un llibre que no podem deixar de llegir

Jo recomano El pájaro de fuego y otros cuentos populares rusos, d' Alexandr Nikolaievich Afanasiev, publicat per Alianza Editorial. El llibre ens transporta a un món de princeses encantades, herois amb capacitats sobrehumanes, animals que parlen, coves malèfiques... que formen part del folklore de l'antiga Rússia. En ell es troben alguns dels contes i faules de tradició oral que Afanasiev va recollir per escrit al segle XIX, com van fer els germans Grimm a Alemània o Hans Christian Andersen a Dinamarca.
Sabeu que un dels personatges més típic d'aquests contes és la Baba-Yaga, una mena de bruixa que té una cama normal i una altra d'os, que es passeja pel món dels vius i dels morts i que viu al bosc en una casa construïda sobre dues potes de gallina que la porten per tot Rússia? I no és l'únic personatge curiós i fascinant d'aquests relats.
I vosaltres, quin llibre ens recomaneu i per quin motiu? Feu els vostres suggeriments entrant a comentaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario