Leer nos enriquece la vida. Con el libro volamos a otras épocas y a otros paisajes; aprendemos el mundo, vivimos la pasión o la melancolía. La palabra fomenta nuestra imaginación: leyendo inventamos lo que no vemos, nos hacemos creadores.
José Luis Sampedro

miércoles, 22 de junio de 2011

Els alumnes de 1ESO recomanen...

Maya Fox, Sílvia Brena/ Iginio Straffi, Ed. Destino. Tema: Quan era nena, un psicòpata va matar el seu pare. Aquest home és un boig per la perfecció i també vol matar la Maya. Aquesta noia, pot comunicar-se amb els morts i així parla amb el seu pare que la guiarà en tot moment. No se sap com, però ella és una de les “escollides” que està lligada amb la profecia dels maies (per això ella es diu així), del 2012 sobre la fi del món. Té molta intriga i fa pensar, acaben de treure el tercer i si el voleu llegir, comenceu pel primer”. Abril Carrasco (1A ESO)

Coralina, Neil Gaiman, Roca Editorial. Parla d’una nena, que es canvia de casa.  Un dia va entrar per una porta on va anar a parar a un altre món, on hi eren els seus altres pares, però no eren com els de veritat, tenien botons als ulls i es comportaven d’ una manera estranya. Un altre dia va entrar per una altre porta on tot era fosc i de cop la Coraline va sentir unes veus de nens. I de sobte va veure unes criatures que no eren nens normals. Perquè l’ altre mare els hi havia tret la vida.  Hi per tornar a la seva casa amb els seus pares de veritat havia de buscar les quatre ànimes dels nens. Perquè és interessant, divertit, hi ha acció i intriga”. Jessica Moreno (1A ESO) Adrià Moreno (1C ESO).

Manolito Gafotas, Elvira Lindo, Ed. Alfaguara. Tracta d’un nen que es diu Manolito Gafotas. Té vuit anys i viu a Madrid, al barri de Carabanchel. Explica la seva petita vida i el que fa amb els seus amics.”Parla de la vida quotidiana dels nens i té molt d´humor. Fa molt de riure. Et diverteix molt. Te’l recomano. I, a més, hi ha tres llibres diferents sobre el mateix personatge”. Aleix Pérez (1A ESO).

En Massagran a Pagui Pagui, R. Folch i Camarasa, Casals S.A. Es de aventuras. “Es de risa”. Artur (1ª ESO).

L’amor et  torna rossa, Hortense Ullrich, Edebé. Trata d’una noia a la que un matí la mare la mana anar a comprar paper higiènic, i quan torna de camí a casa es trova un noi, que la va enamorar. Pasen els dies, quedaven cada dia, i la noia cada vegada s’enamorava més d’ell. Mentre més es coneixien més s’explicaven coses de la seva vida una a l’altre. “No és ni llarg ni curt. I està bastant bé per a les nenes. És força interesant, i té molta intriga”. Carolina Higueras (1A ESO).

Maya Fox: l’escollida. Silvia Brena i Iginio Straffi. Ed. Estrella Polar. Misteris, intrigues i molt  de terror.” M’ ha  agrada perquè tracta de temes de ficción”. Dana Suárez (1C ESO).

Las aventuras de Tom Sayer, Mark Twain. Ed. Castellnou. Trata sobre un chico llamado Tom que vive muchas aventuras y al final se encuentra otra ves con su mejor amigo. “Me ha agradado porque el chico llamado Tom  vive aventuras y me recordó que yo viví unas aventuras semejantes a esas con mi mejor amigo. También me inspira mucho para ir inventándome libros”. Gustavo Guevara (1A ESO).

Cuentos de miedo, AA.VV. Ed. Juventut. És un  recopilació d’històries de por.”A mi m’agraden les pel·lícules i les històries de por, per això he escollit aquest llibre”. Kevin Castro (1A ESO).

Si tu em dius vine ho deixo tot… Però digue’m vine. Albert Espinosa. Ed. Rosa dels Vents. Tracta sobre la vida d’un noi, els seus problemes, les seves tragèdies… Sobre com ha canviat la seva vida amb petites coses del dia a dia. “M’ha agradat perquè és únic. Amb aquest llibre he aprés moltes coses, sobre la vida o sobre què és realment la felicitat.  L’Albert Espinosa m’ha fet riure, pensar i plorar amb un sol llibre. I la sèrie de Polseres Vermelles està una mica inspirada en aquesta obra. Aquest llibre me’l vaig acabar en només 2 dies; una vegada el comences no pots parar! És molt interesant”. Llum Pérez (1A ESO).

El asesinato de la profesora de lengua, Jordi Sierra i Fabra. Ed. Anaya. Va de una profesora que quiere asesinar a un alumno de su clase porque no se esfuerzan en los estudios. El libro tiene su misterio”. Laura Urban (1C ESO). “És molt divertit”. Marc Gonçalves (1C ESO).És un llibre d’intriga i emoció”. Marcel Dufol (1A ESO). “Lo recomiendo porque es un libro de misterio”. Yaiza Jofre (1C ESO)

Taller de fantasia supertot. Josep Maria Benet i Jornet.Ed. Educaula. És un llibre d’ aventures que narra dos històries.  Totes dues estan explicades en format de teatre.”El recomano perquè és d’ aventures, es molt entretingut i divertit” Lluc Trayter (1C ESO). És molt divertit.  Són diàlegs, i a  classe hem pogut fer cadascun un personatge i això ha estat molt bé. Fins i tot volia que fos l’hora de català perquè llegiríem el llibre”. Manuela Silveira de Andrade Elhordoy (1C ESO).

Kim, Rudyard Kipling, Ed. Vicens Vives. Tracta de les aventures d’un lama i un nen que es diu Kim i es converteix en chela. Viuen unes divertides aventures pels pobles de l’ Índia. “El trovo molt divertit i interessant per a la nostra edat, perquè els protagonistes viuen aventures molt emocionants”. Marc González (1C ESO).

L’assassinat del professor de matemàtiques, Jordi Sierra, Ed. Barcanova. Són tres nens als que els hi van molt malament les matemàtiques i sempre suspenen. Però el seu profesor els hi don una altre opotunitat. Els hi diu que alguna persona el matarà i tindràn que trovar les pistes amagades fins que trobin el nom del seu assasssí. Només tenes fins les 6 de la tarda per trobar l’assassí del seu professor de matemàtiques. “El llibre m’ha agradat perquè és molt intrigant. Us recomano que el llegiu els que els que teniu problemes amb les matemàtiques perquè et fa veure que no són tan difícils si te les prens d’una manera positiva. Marta Gironella. (1A ESO).

Tretze minuts després de mitjanit, Jo Pestum, Ed. Bruño. Tracta d’un home, que es diu Lucas, era policia i es trasllada a una granja de cavalls en un petit poble d’Alemanya. Allà hi passen coses molt rares i aquest home intenta descobrir el que succeeix. És un llibre d'acció i d'intriga.  “ És un llibre interessant amb molta intriga i acció”.  Víctor Colomer (1A ESO).

La penya del clan Barça, Anònim. Has de descobrir casos molt estranys, com assassinats, robatoris, tràfic de drogues… i tot això ho fan nens de 10 o 13 anys. Són aficionats al futbol. Jordi Fàbregas (1A ESO).

El Jorobado y otros cuentos de las mil y una noches, Anònim, Ed. Vicens Vives. Són contes àrabs recopilats que tracten de diversos temes per reflexionar,  però amb animació i diversió. “Els contes són molt divertit; també m’ha agradat perquè t’ajuda a reflexionar”. Miller Robinson (1A ESO).  Té molta gràcia. Són diferents contes i hi ha molta aventuraSihame El Onsri (1A ESO). .

Fairy Oak, Elisabetta Gnone. Ed. Destino. Parla de dos germanes que van néixer el mateix dia ,es deien Vainella i Pervinca .Aquelles dos germanes concedien un desitg a cada nen o nena que neixia. El llibre m’ha agradat perquè és molt divertit , hi passen moltes històries molt inpressionants ». Miriam Sadik (1C ESO).

El món groc, Albert Espinosa, Ed. Plaza &Janés. Parla de malelties, de coses que passen als hospitals, de la vida, dels sentiments etc…” Explica coses que han passat a la vida real. Aquest llibre és molt realista”. Noemía Martí.

En globo por el Sáhara, Paul Granger, E. Timun Mas. No puc dir de què tracta ja que pots triar tu mateix com continuar, i triar el teu final.  Tu et montes la pel·lícula. “M’ha agradat perquè el final que m’ha sortit ha sigut divertit. És d'intriga i molt divertit. El recomano a tothom (crec que us pot agradar)”. Pau Bossa (1A ESO).

Viatge al país dels lacets, Sebastià Sorribas, La galera. És un llibre molt interessant d’uns joves de l’edat antiga. Van passant anys y aprenen moltes coses.”És molt interessant, entretingut  i divertit”. Obayda Issarti i José Hoyos (1C ESO).

Viatge d’anada i tornada, Gerard Piqué Berenabeu, Edicions 62. Parla de la vida d’un jugador de futbol. “Parla sobre el meu jugador preferit, explica anècdotes que mai havia sentit, explica les victòries que ha tingut amb el Manchester i el Barça (més del Barça). La vista des del camp, les sensacions...”. Anna Sargatal (1C ESO).

GhostGirl, Tonya Hurley, Estrella Polar. Una noia anomenada Charlotte Usher mort menjant un “osito de gominola” al seu institut. Ara haurà d' anar a l’institut dels morts i fer feines determinades que li manen.”M'ha agradat perquè és d' intriga”. Orianne Lobel (1A ESO).

Leo Messi. El tesoro del Barça, Toni Frieiros, Sports S B. Llibre biogràfic del jugador del FC Barcelona Lionel Messi escrit pel periodista del diari SPORT Toni Friera. Repassa des dels inicis del jugador en la seva Rosario natal fins la seva arribada a la fama amb el FC Barcelona. “M’ha agradat perquè parla del meu jugador favorit, que per a mi és un heroi en el FC BARCELONA. Tinc molts altres llibres sobre ell, però aquest és el més impressionant”.Adrián López (1C ESO).

No hay comentarios:

Publicar un comentario