Leer nos enriquece la vida. Con el libro volamos a otras épocas y a otros paisajes; aprendemos el mundo, vivimos la pasión o la melancolía. La palabra fomenta nuestra imaginación: leyendo inventamos lo que no vemos, nos hacemos creadores.
José Luis Sampedro

miércoles, 22 de junio de 2011

Els alumnes de BAT recomanen...

La princesa de gel, Camilla Läckberg, Ed. Ámsterdam. L’escriptora Erica Falck torna al seu poble natal, Fjällbacka. Ha heretat la casa dels seus pares, morts fa poc en un accident de trànsit, i intenta acabar la biografia que té entre mans. Al cap de pocs dies, un veí descobreix el cadàver d’Alex Wijkner, la seva amiga d’infantesa, en una banyera plena d’aigua gelada i amb les venes tallades. Amb la idea d’escriure un llibre, Erica investiga la vida i la mort de la seva amiga i ben aviat descobreix que esperava una criatura. L’autòpsia confirma les seves sospites: Alex ha estat assassinada. “M’ha agradat perquè es tracta d’un llibre de novel·la negra que un cop entre mans és impossible deixar, ja que es van plantejant entrellats a les primeres pàgines que fins al final no són descoberts. A mi no m’apassiona llegir i ha estat dels únics llibres que no he deixat a les primeres pàgines, per això estic segur que us agradarà”. Arnau Illa (2C BAT)

Cartes impertinents, Maria Aurèlia Campmany, Moll Editorial. A partir de cartes, l’autora fa un retrat de dones de tot tipus i condicions. Algunes d’elles són de carn i ossos, d’altres són fictícies, d’altres són dones el nom de les quals ha quedat escrit en la història… La mateixa autora surt com a personatge.  Laila Terraf (2BAT).

La vida secreta de Salvador Dalí. Salvador Dalí, Ed. Empúries Antàrtida. Se trata de una controvertida autobiografía del pintor ampurdanés que levantó más de una ampolla en el mundo del arte. Laila Terraf (2B BAT).

Crónica del pájaro que da cuerda al mundo, Haruki Murakami, Ed. Tusquests. Una novel·la actual d'un dels autors més prometadors del nostre temps, la qual no expressa una trama o un missatge molt actual ni molt definit, però que és justament això el que la converteix en irresistiblement misteriosa alhora que reflexiva i poètica, de la mateixa manera que ho és el seu títol. Un home decideix anar baixant dia rere dia a un pou buit i abandonat. Allà, més que a la resta de capítols externs, és on més es desenvolupa l'acció: és un viatge a l'existencialisme humà i les seves conseqüències més immediates en la vida del protagonista. "Personalment, vaig llegir el llibre un estiu de ja fa un parell d'anys i he de reconèixer que m'ha quedat gravat a la memòria: arribes a llocs molt profunds de la mateixa manera que el protagonista ho fa en el seu pou". Max Pérez (2B de Bat).

No hay comentarios:

Publicar un comentario