Leer nos enriquece la vida. Con el libro volamos a otras épocas y a otros paisajes; aprendemos el mundo, vivimos la pasión o la melancolía. La palabra fomenta nuestra imaginación: leyendo inventamos lo que no vemos, nos hacemos creadores.
José Luis Sampedro

miércoles, 22 de junio de 2011

Els alumnes de 2ESO recomanen……

Les filles de les tempestes, Jordi Sierra i Fabra, Edebé. Tracta sobre la filla d’una filla de les tempestes; foren unes nenes que aparegueren de sobte arreu del món i que eren com extraterrestres. La mare de la Joa va desaparèixer fa molts anys i ara, el seu pare, també fa molt que no torna. La Joa decideix anar a l’Amèrica central a trobar el seu pare. Li costarà molt trobar-lo i estarà en perill, però també tindrà un protector del que s’acabarà enamorant bojament. “M’ha agradat molt el llibre perquè m’agrada molt el personatge de la Joa, la protagonista. També m’agrada molt aquesta barreja de ciència-ficció i romanticisme; trobo molt interessant tot el que explica el llibre sobre els maies”. Mercè Gibert Matas (2C ESO)

Dràcula, Bram Stoker, Ed. Castellnou. Tracta del compte Dràcula i d’un home que va de viatge a Transilvània per vendre-li una mansió a Anglaterra. “És molt entretingut i t’enganxa en el primer capítol”. Antonio Pérez (2C ESO).

Mortadelo y filemón.  Sulfato atómico, Francisco Ibañez, Ed. Bruguera. El sulfat atòmic és un líquid inventat pel professor Bacteri que elimina les plagues del camp. Però l'únic que fa es engrandir els animals. Els agents de la república de Tirania roben un pot de sulfat atòmic. A Tirania es troba el dictador Bruteztrausen, que pretén dominar el món. La missió de Mortadelo i Filemón és anar a Tirania i recuperar el pot. Els dos agents, en la fugida provoquen tal caos que aconsegueixen fins i tot acabar amb el règim dictatorial.”És divertit”. Arnau Vallmajó (2 C ESO).

CHERUB (qualsevol llibre de la saga), Robert Muchamore, Ed. Salamandra. Parla de nens de la nostra edat que fan missions pel govern que altres agents mes grans no podrien fer. “M’ha agradat perquè son nens de la nostra edat i és molt interessant; no hi ha cap moment per avorrir-te”. Bernat Vilarrasa (2C ESO).

Harry Potter. La piedra filosofal. J.K. Rowling. Ed. Empúries. Parla de màgia i misteri. El llibre m’ha agradat, perquè m’agrada la màgia i el misteri, i és força impressionant. Desprès pots veure la pel·lícula”. Christian Moreno (2C ESO).

Taibhse (aparició), Carolina Lozano, Edebé. Amor i misteri més enllà de la mort.  Curiositat i de vegades por per lo desconegut i diferent. Molta intriga i tensio fins al final. Trobo que és molt emocionant i t’endinses molt en la història. Penso que la novel·la t’enganxa tant que no pots parar de llegir fins al final. Cada capítol et condueix cap a un misteri diferent i en cada un d’ells hi ha una part de sentiment d’amor molt grossa. És molt emocionant i també m’agrada per la manera com està escrit perquè  cada capítol parla un personatge diferent i pots veure com es sent cada un d’ells”. Clàudia Cobos (2C ESO).

El club del camaleón, Enrique Paéz. Ed. Bruño. Va d’un club de nens. Un d’ells es va trovar un camaleó al cementiri d’automòbils. Allà el tenen en una furgoneta dins d’una gàbia. Es reuneixen allà per parlar i el cuiden bé. Des de que va venir un cotxe amb tres nenes molt boniques a veure el camaleó, al Pablo, que és un nen del club, li agrada una d’elles, i a la inversa. Uns dibuixos animats de la televisió nous que li agraden a la seva germana són perillosos.  Comença un misteri que té a veure amb uns raigs de nefastes conseqüències. « És d’aventura i m’agraden aquest tipus de llibres;  és molt interessant”. Melani Graby (2C ESO).

Lazarillo de Tormes,”. Anònim. Ed. Anaya. Tracta d’un nen que parla de la seva vida. Està escrit en castellà. És una autobiografia. “És molt divertit, i també és molt fàcil de llegir”. Paulo Hurtado (2C ESO).

Caperucita Roja ¿A quién tienes miedo?, Sara Blakley-Cartwright .Ed. Alfaguara. En una època en que tots els pobles són tant petits que tothom es coneix, Valerie intenta obrir-se camí sense ser precisament una “bona noia”. Quan l’home llop la tria, ha de prendre una decisió impossible, però no té a qui recórrer. El seu pare està borratxo en el poble, la seva mare intenta controlar-la i les altres noies l’acusen de bruixeria. En aquesta nova, perillosa i absorbent versió del conte clàssic, potser serà difícil trobar un final feliç...”És un llibre d’aventures i perill, també hi ha misteri i acció. M’agraden aquests llibres perquè no es fan pesats i són d’aquells que per molt que els llegeixes no els avorreixes; sempre descobreixes coses noves.  Yvette Baguer (2C ESO).

A tres metros sobre el cielo, Federico Moccia, De Bolsillo. Parla de sentiments contraris, actitud diferent, amor i violència.”Vaig veure la pel·lícula, em va encantar i al llegir el llibre am va agradar encara més. Amplia el tema i explica més coses sobre la pel·licula. És més interesant que el film”. Sonia Jiménez(2C ESO)

El mundo en nuestras manos. Pepe Reina. Ed. Medialive. Va de la selección española de fútbol, del campeonato Mundial, de las anécdotas que ocurrieron en el hotel y de las concentraciones antes de los partidos. “M’ha agradat el llibre m’grada el futbol i feia molt temps que la seleccio espanyola intentava guanyar la copa del món sense aconseguir-lo”. Eric Valero (2C ESO).


No hay comentarios:

Publicar un comentario