Leer nos enriquece la vida. Con el libro volamos a otras épocas y a otros paisajes; aprendemos el mundo, vivimos la pasión o la melancolía. La palabra fomenta nuestra imaginación: leyendo inventamos lo que no vemos, nos hacemos creadores.
José Luis Sampedro

miércoles, 22 de junio de 2011

Els alumnes de 3ESO recomanen...

El cementerio de los ingleses, José María de Mendiola, Edebé. Es una novela de intriga cuyos protagonistas investigan el pasado de un oficial que tiene una lápida en el Cementerio de los Ingleses de San Sebastián. De él se sabe que fue el último en poseer una piedra de gran poder. “Es una novela entretenida, con protagonista de nuestra edad y mucho suspense”,  Olga Prat (3B ESO).

Astérix y Obélix: Misión Cleopatra, Goscinny y Uderzo, Salvat Editores. Sobre las dispustas entre Julio César y Cleopatra a propósito de la grandeza de sus reinos. “Es de aventuras y humor al mismo tiempo. Lo recomiendo a aquellos a los que les cueste leer libros largos. Es muy entretenido” José Antonio Criado (3B ESO).

El mecanoscrit del segon origen, Manuel de Pedrolo, Edicions 62. Novel·la de ciència-ficció: l’Alba i en Dídac han de sobreviure desprès que la població terrestre hagi estat pràcticament exterminada. “Molt interessant, ja que es veu com els joves han d’espavilar-se per sobreviure en un món destruit i com han d’enfrentar-se a tota mena de problemes, la qual cosa els fa madurar ràpidament”. Pau Murcia i Alba Bosch (3ESO).

El diari vermell de la Carlota, Gemma Lienas, Ed. Empúries. La Carlota, una noia, comença un dia un diari en el qual explica les seves experiències i la seva vida. “És un llibre entretingut i parla de la vida dels adolescents”. Alba Vázquez (3B ESO).

Marina, Carlos Ruiz Zafón, Edebé.  Tracta d’un nen de 15 anys que surt a conèixer Barcelona. Un dia coneix a una noia que es diu Marina i, amb ella, comença a viure un munt d’aventures en intentar esbrinar un misteri que comença amb una papallona negra. Amb aquest misteri el nen passa totes les seves hores lliures  amb la seva nova “família”. “És un llibre ple de misteri en el qual uns nens amb molta valentia arriben a resoldre, amb l’ajuda de diversos personatges, el gran misteri. És molt bonic i fa plorar. Recomano aquest llibre a totes les persones a qui agrada el misteri i el drama, ja que aquests són el ingredients principals de la història. La part més emocionant i que m’ha agradat més és la dels túnels subterranis. L’haureu de llegir per saber de què parlo”. Zunel Pintos (3A ESO).

El secreto, Rhona Byrne, Ed. Urano. El tema  principal del llibre és que els pensaments positius atrauen situacions positives, que en això consisteix la llei de l'atracció. Ens explica com aconseguir harmonia, salut, felicitat i riquesa a través de la positivitat”. Ione Jiménez (3ª ESO).

Diario de un cazador, Miguel Delibes, Ed. Destino. Tracta d’un noi que va a l’escola i durant la temporada de caça va de caçera. Explica com són els dies d’un caçador. “És un llibre molt bonic i relacionat amb la natura i el bosc. A mi m’ha agradat perquè tracta d’uns mons que m’agraden: el bosc i la caçera. Jo el recomano a la gent a la qual li agradi el bosc i la natura”. Joan Oriol (3B ESO).

Els jocs de la fam, Suzanne Collins, Ed. Estrella Polar. Un passat de guerrers ha deixat els 12 districtes que divideixen el país sota el poder del "Capítoli". Sense llibertat i en la pobresa, ningú no pot sortir dels límits del seu districte. Només una noia de 16 anys, la Katniss Everdreen, gosa desafiar les normes per buscar menjar i mantenir la seva família. Com exemple d'autoritarisme, el Capítoli obliga cada districte a enviar un noi i una noia a un esdeveniment televisiu anual anomenat "Els Jocs de la Fam".El terreny, les regles i l'audiència poden variar d'una edició dels jocs a un altra però hi ha una constant: han de lluitar a mort entre ells fins que quedi un sol supervivent. Quan la seva germana petita és triada per als jocs, la Katniss no dubta a ocupar el seu lloc. Intentarà triar l'amistat en lloc de la traïció, en els jocs de la fam. Imposarà els seus propis principis abans que els desitjos dels tirans. “Sense ser desagradable, l'autora m'ha sabut transmetre totes les sensacions tal i com les sentien els personatges. També, l'autora m'ha fet reflexionar sobre totes les coses de les quals no paro de queixar-me perquè, si hi ha algú que es pot queixar de veritat, són els personatges d'aquest fantàstic llibre. Aquesta novel·la m'ha fet riure, plorar, cridar també. M'ha encantat: Senzillament això ». Bernat Cabrera i Jordi Marimón (3A ESO).

Henders, Warren Fahi, Círculo de Lectores. Es descobreix una illa remota enmig del Pacífic on l’evolució ha creat uns animals que podrien posar en perill la resta del món. “M’ha agradat perquè és fàcil de llegir, de lectura ràpida però apassionant. Té un important contingut científic que contribueix a enriquir la història. L’argument és a l’estil de Hollywood, amb molta acció. El que més atrapa del llibre és la seva meravellosa i a la vegada possible flora i fauna de l’ílla”. Víctor Gutiérrez (3A ESO)

El viaje a la felicidad, Eduard Punset, Ed. Destino Imago Mundo. La recerca de la felicitat és una de les grans aventures humanes. Tal com explica Eduard Punset en el pròleg, el viatge de la felicitat acaba de començar i el seu final és incert. La revolució científica ha deslligat el canvi més important de tota la història de la evolució. Per primer cop,  la humanitat té futur i es planteja, lògicament, com ser feliç aquí i ara. La gent s'ha submergit en aquelles aigües desconegudes, pràcticament, sense la ajuda de ningú. Ara la comunitat científica intenta, per primer cop, il·luminar el camí. “Aquest llibre és una apassionant aproximació a la felicitat. Una indagació que ens revela els descobriments científics més recents al voltant d'aquest tema i que en el seu capítol final ens proposa una fórmula de la felicitat”. Ione Jiménez (3ªA ESO).

Antes de morirme, Jenny Downham, Ed. Salamandra. Tracta d'una noia que està malalta i té molt poc temps de vida. Vol aprofitar al màxim el temps, i per això decideix fer una llista de coses que mai ha fet i es compromet a fer. Un dels objectius és enamorar-se i fer l'amor; i sí, troba xicot, i aquest li donarà tot el suport que necessita fins al final. “M'ha agradat molt perquè és un llibre optimista i a la vegada fa pena. Et fa reflexionar molt sobre com de bé estem, i et dóna un missatge que diu: ''Fes el que puguis i vulguis ara, perquè potser després serà massa tard''. És molt bonic i fàcil de llegir, té 320 pàgines i és ideal per a l'estiu. Llegeix-lo, segut que t'agrada, no te'n penediràs”. Laura Prada (3ª ESO)

No hay comentarios:

Publicar un comentario